Med utsikt mot framtiden

Våning 2026 i Läppstiftet bjuder på en makalös vy över staden. Här finns information om Hisingsbron, linbanan och Västlänken och möjlighet att boka in sig för studiebesök med direkt verklighetskontroll av det man fått höra rakt utanför fönstret.
En unik möjlighet till inblick i Göteborgs utveckling är född.

Bygget av Hisingsbron som just dragit igång på älvstränderna går att överblicka med precision. Så småningom kommer Göta Älv-bron att rivas alldeles intill. Just nu pågår arbetet med nedsänkningen av E45:an rakt utanför, och från och med nästa år kommer det att gå att titta rakt ner på Västlänkens arbeten förbi Centralenområdet.

Mycket förändras runt Lilla Bommen just nu. Men Läppstiftet står stadigt, till synes obekymrad om vilken bro som är närmsta granne. Åsikterna gick kraftigt isär om den röd-och-vit-randiga skrapan när den stod färdig 1989. Men med tiden blev Lilla Bommen, som byggnaden egentligen heter, Läppstiftet i folkmun och ett välkänt landmärke.

Idén till huset föddes när Göteborgs Stad ville skapa sysselsättning, stimulera utveckling och framtidstro i regionen. Det är alltså inte bara ett geografiskt bra läge berätta mer om Göteborgs framtidsutsikter. Våning 2026 knyter väl an till vad staden en gång ville med huset.

Våning 2026 kommer i första hand att användas för studiebesök i syfte att berätta mer om vad som händer med stadens utveckling.
Visningar går att boka här

I dagarna är det dock Öppet hus och det är bara att droppa in och till exempel provåka linbanan i VR-miljö.
En chans att se in i framtiden – till år 2026.

Av Sara Hellman

Öppet hus Våning 2026:

 11 maj kl. 12-16
 12 maj kl. 13-16
 13 maj kl. 11-14
 Adress: Lilla bommen 1, vån 13