Ta dina kunskaper till en ny nivå

Funderar du på hur man sänker en tunneldel under botten av en älv, bygger en lyft-och svängbro över en älv eller håller ett tunnelelement flytande? Lyft det med Stein Kleiven på tisdag. 13 mars livesänds en frågestund med projektchefen för Marieholmsförbindelsen i Göteborg.

header_livesandning750x230px13 mars livesänds en frågestund med Stein Kleiven på Facebook. Som projektchef kommer han svara på frågor om Marieholmsförbindelsen i allmänhet och det unika sänktunnelprojektet i synnerhet.

Så funderar du på hur man sänker en älvbotten med elva meter, hur Ginafogen samarbetar med vattentrycket eller hur man med millimeterprecision placerar ett 25.000 ton tungt tunnelelement på botten av en ett strömmande vatten med olika skikt av salt och sött vatten, har du nu chansen att få det förklarat av Stein.
Självklart svarar han också på frågor om Marieholmsförbindelsen i stort.

Här kan du ställa dina frågor till Stein, redan idag.

 

Projektet i korthet

Projekt Marieholmsförbindelsen består av en järnvägsbro och en vägtunnel. Södra Marieholmsbron fördubblar antalet spår över Göta älv för godstrafiken från Göteborgs hamn och persontrafiken på Bohusbanan. Marieholmstunneln är ett unikt sänktunnelprojekt med tre körfält i vardera riktning. Två av tre tunnelelement är redan på plats och tunneln kommer tas i trafik år 2020.

 

Här kan du läsa mer om Marieholmsprojektet