Här är kartan som visar allt i Västsvenska paketet

Nu är den här. Kartan som visar alla projekt och objekt som ingår i Västsvenska paketet. Små bullerplank och stora tunnlar. Allt finns med. Vår förhoppning är att det skall bli enklare att förstå hur Västsverige växer.
Välkommen att surfa runt.

Västlänken, Marieholmstunneln och Hisingsbron är bara några av hundratals projekt och objekt som planeras, byggs eller har byggts inom det Västsvenska paketet.
I skuggan av de riktigt stora projekten har vi också färdigställt hundratals pendelparkeringsplatser, både för bilar och cyklar. Vi har byggt sammanlagt fem och en halv mil busskörfält för att kollektivtrafiken ska flyta bättre. Vi har förlängt pendeltågsperronger, så att längre tåg får plats och fler passagerare kommer med varje avgång.
Vi har byggt nya hållplatser, bullerplank, rondeller…

Västsvenska paketet är en överenskommelse, en finansieringsmodell, för att förbättra infrastrukturen i Västra Götaland. Det kan var lite svårt att greppa vad som ingår i en sådan och det är det vi vill ändra på med den här kartan.

Här finns varje projekt som byggts eller byggs utmärkt tillsammans med en kort text om vad som händer på platsen.
Här finns också Västlänken utmärkt, i exakt den dragning den kommer att gå när den står färdig 2026. Om du zoomar in under ”Stora projekt” kan du alltså se under vilka byggnader och gator tågen kommer att gå. Ni kan till och med se vilka arbetstunnlar som kommer att finnas under byggtiden.

För att få ut mesta möjliga råder vi er att börja med att läsa under fliken ”Om kartan”.
Sedan är det bara att börja…
Webbkarta 1  webkarta 2

webbkarta 3  webbkarta4c